Lækagesag for dummies:

Den her 10-punkts-gennemgang af læksagens start er muligvis i strid med historikerens pligt til at forholde sig kildekritisk til begivenhederne, men sådan er der sgu så meget…

1: Lille, rund minister aka “far her” (tommelfinger peges ind mod brystkasse ovenover lille rund vom) er på besøg et farligt sted. Lissom meget vigtigt at vise omverden at “far her” ikke er bange for at være de farlige steder, som han sender næsten-teenage-drenge hen til.

2: Det siger *bum* det farlige sted, og “far her” ligger lige pludselig på mave og tisser en lille smule i båssern, fordi det faktisk ER pissefarligt at være der, hvor han sender næsten-teenage-drenge i krig.

3: Det kræver en stiv flyversjus. “Far her” skyller den væmmelige oplevelse ned et par gange på vejen hjem. Journalist som var med, da det sagde *bum*, men som havde åndsnærværelse nok til at stikke mikrofon i snotten på “far her”, mens de begge lå på maven og tissede lidt i båssern, trænger også til en flyversjus og joiner “far her”.

4: “Far her” og journalist bonder over flyversjusserne. Det gør lissom noget ved ens forhold at ligge på maven under bord og tisse lidt i båssern sammen. Så småstiv “far her” mumler til småstiv journalist at nu sender han kraftedme en flok handiforældre jægersoldater ned til farligt sted, så de kan nakke hele bundtet.

5: Småstiv journalist småbøvser, mens han tænker at han ikke kan komme hjem og fortælle nyhedsboss at han har tisset lidt i båssern. Så han skal nok bare fortælle nyhedsboss, at nu sender “far her” fanme kavaleriet ind.

6: Dagen efter sidder “far her” med ondt i kraniet og kommer en lille smule i tanker om at han vistnok fik gjort i nælderne ved at være lidt for åbenmundet overfor journalist. Han fortæller sin særlige rådgiver, at han vistnok fik sagt en lille smule om kavaleriet til journalist og særlig rådnegiver siger “Don’t worry farmand. Den ordner jeg.”

7: Særlig rådnegiver ringer til bagstiv journalist og forklarer at bagstiv “far her” aldrig har sagt noget til journalist om noget som helst kavaleri. Bagstiv journalist kan ikke rigtig huske klart hvad der blev sagt og svarer “øøøhmnå…må jeg citere dig for det?”

8: Særlig rådnegiver siger til bagstiv journalist at “far her” har tænkt sig at benægte alt fra nu af og i al evighed. Og hvis bagstiv journalist skriver noget som helst om noget som helst, vil særlig rådnegiver nægte alt i stedet for “far her” og derefter benægte alt fra nu af og i al evighed, så bagstiv journalist mister al troværdighed.

9: Bagstiv journalist er skakmat og ved det. For nyhedsboss ved allerede det, som “far her” aldrig har sagt, og det som særlig rådnegiver heller aldrig har sagt. Så bagstiv journalist benægter bare alting fra nu af og i al evighed. Lige med undtagelse af næste gang han er stiv.

10: Og hvornår fan i helvete er der nogen, der gider at beskæftige sig med mediernes rolle i det her?!
Er man fritaget fra at tænke selv, når man er nyhedsredaktør?!
Har man overhovedet intet ansvar, i forhold til de soldater der blev sendt ned i ørkenhelvedet, under fede overskrifter?!(!)
Tror nok lige, at de skulle meldes mindst lige så meget til politiet, som de der bagstive idioter, der sad med kolde, våde båsser og mumlede småsavlende ned i nogle flyversjusser!!(!)

Kan godt være at politikere og spinfolk kunne bruge en gang selvransagelse, men det ville fanme klæde medierne (og I må gerne føle Jer ramt, TV2-BT-JP-typer!) hvis de også lige gik i tænkeboks.

Klaphatte.

Reklamer

One thought on “Lækagesag for dummies:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s